Triathlonharjoittelu

Electrofit_Afterwork-14.jpg

Triathlonharjoittelu on monipuolista, sillä kehitettäviä lajeja ovat uinti, pyöräily sekä juoksu. Samalla se vaati tasapainoa näiden lajien välillä. Kaikkia kolmea lajia on vaikeaa kehittää samanaikaisesti. Tämän takia harjoittelua pitää jaksottaa ja pääpaino on hyvä olla aina yhdessä lajissa kerrallaan. Hyvä triathlonisti on triathlonisti, ei uimari, pyöräilijä tai juoksija. Parhaat triathlonistit hallitsevat kaikki kolme lajia.


Harjoittelun tulee perustua omiin tavoitteisiin ja harjoitella aina omien heikkouksien ja vahvuuksien kautta. On täysin eriasia harjoitella lyhyelle matkalle, kuten esimerkiksi sprinttimatkalle kuin täysmatkalle. Aloittelevan triathlonistin on kuitenkin muistettava että kaikki liikunta tukee triathlon harjoittelua. Jokainen harjoittelee oman ajan ja kunnon mukaan.            

Nyt kesän kynnyksellä harjoittelumäärää on muistettava lisätä maltillisesti. Pitkät pyörälenkit on hyvä aloittaa alkuun tunnin lenkistä ja pidentää kesän mittaan jopa 4- 5 tunnin pyöräilyksi. Kilpailuiden lähestyessä lajiharjoittelu kasvaa ja tehot nousevat, mutta kevyitä palauttavia harjoitteita ei saa unohtaa.


Esimerkkiviikko perus- tai puolimatkalaiselle toukokuu vko 22 :

Ma: Uinti tekniikka painoitus; tekniikka drillejä, lyhyitä 25m-50m vetoja

Ti: Pyöräily 1,5h pk eli helppoa mukavaa ajoa sisällyttäen 6*20s kovalla cadenssilla (pyöritysnopeus) vetoja/palautus 4min kevyttä ajoa välissä

Ke: Lepo tai todella kevyt huoltava metsäkävely 45min

To: Juoksu 20min pk1 verkka+ 2*5min vauhtikestävyys ala- alueella+ 2*4min vk2 eli anerobisen kynnyksen tuntumassa/palautukset 3min kävely+ 20min verkka

Pe: Lepo

La: Aamusta avovesiuinti 45min + illasta juoksu 75min pk mäkisessä maastossa

Su: Pitkä pyörälenkki 2,5-4h pk perusajoa+ heti pyörän jälkeen n. 20min aerobisella kynnyksellä rentoa juoksua


Tarjoamme triathlovalmennusta niin aloittelijoilla kuin kokeneimmille triathlonisteille.

Henkilökohtaisessa valmennuksessa harjoitusohjelmat laaditaan aina oman lähtötason ja tavoitteiden mukaisesti.