tekniikkakuvat_ojanen-223.jpg

 

Helposti ladulle

 

 

Kehitä tekniikkaa talvella


Maastohiihto vaatii oikeanlaiset välineet ja hiihtonautinto kasvaa, kun tekniikka kehittyy. Peruslenkkien yhteydessä kannattaa tehdä tekniikkaharjoituksia. Tekniikkaharjoituksia voi tehdä hiihtolenkkien yhteydessä pieninä palasina. Harjoituksista tulisi siirtää mahdollisia oivalluksia perustekniikkaan. Erilaisia tekniikkaharjoituksia löydät tekniikkaosiosta.

 
RHV.JPG

Rullahiihto

Rullahiihto sopii kuntoilumuotona kaiken ikäsille ja kokoisille. Rullahiihto on oiva harjoitusmuoto monille, joille juoksun aiheuttama tärähtelevä rasitus ei sovi. Jarrujen puuttuminen saattaa alussa hirvittää, mutta myös rullasuksilla on mahdollista pysähtyä hallitusti.


Rullahiihtopäivät 2018 kevät

Järjestämme Leppävaaran rullaradalla rullahiihtopäivät kaiken tasoisille ja lajista kiinnostuneille kuntoilijoille. Tarkoituksena on tutustua lajiin ja startata lajinomainen harjoittelu. Päivien vetäjänä toimii Simo-Viljami Ojanen.


Rullahiihtopaikat

Lajista nauttiminen edellyttää sopivia reittejä taitotason, kunnon ja tyylin mukaan. Vapaalla tyylillä on parempi pysytellä asfaltilla, mutta perinteisellä tyylillä voi hiihtää myös kivituhkapohjaisilla teillä.

Osta suksesi asiantuntijalta


Hiihtovälineet ovat kaikki kaikessa ja niiden osuutta hiihtonautinnossa ei sovi väheksyä. Ei ole ihan sama, millaisilla lankuilla olet liikenteessä, vaan suksien tulee olla valittu omien mittojen ja taitotason mukaan. Suksissa on valtavasti eroja, joten niiden valinta kannattaa jättää ammattilaisille.

Kuntoilijan ei välttämättä tarvitse edes tietää, millaiset suksien tulee olla, vaan riittää, että osaa suksensa hankkia oikeasta liikkeestä. Hyvä myyjä osaa auttaa valinnassa ja kartoittaa tarpeen. Sivulta löydät listauksen Suomen osaavista myyjistä ja suksiliikkeistä. Hyvän suksen saaminen onkin hyvin pitkälle myyjästä kiinni.

tekniikkakuvat_ojanen-397.jpg

Helposti ladulle -kirja


Hiihdon aloittaminen kannattaa tehdä oikein. Kirja neuvoo, mistä kannattaa lähteä liikkeelle ja miten aloittaa lajin harrastaminen. Kirja opastaa hiihtäjää varusteiden hankinnassa, neuvoo suksien helpon kotihuollon ja tarjoaa selkeät ohjeet tekniikkaan sekä harjoitteluun...