kirjakasa_lumessa4.jpg

Helposti ladulle -kirja

Pakkanen narskuu sauvojen ja suksien alla. Hengitys tuntuu mukavan raskaalta ja takin alla on lämmin. Puut viuhuvat ohitse, kun lyöt lisää vauhtia. Liikkeen ollessa tasaista ja pehmeää, tunnet, kuinka suksi liukuu allasi. Pystyt kontrolloimaan liikkeilläsi tilannetta ja kun hivenen painotat ylävartalon työtä, tunnet, kuinka työ jaloilla kevenee. Siirtämällä painopistettä suksella pitoalue irtoaa lumesta ja terävällä ponnistuksella taas pysähtyy lumeen, josta ponnistat lisää vauhtia. Lisäät hieman etunojaa, ja pito tuntuu entistä terävämmälle ja potku varmemmalle. Alla olevan ohuen riman kesyttäminen ja tasapainon löytäminen liu’ussa on jotakin, jota haluan kaikkien kokevan.
— Simo-Viljami Ojanen

Helposti ladulle – Opi hiihtämään


Maastohiihdossa koko keho tekee töitä, ja lajin parissa saa nauttia ulkoilmasta. Välinekehitys ja keinolumiladut ovat tuoneet hiihdon kaikkien ulottuville.

Hiihdon harrastusmahdollisuudet ovat erittäin hyvät.Tarjolla on paljon hyvää latuverkostoa, asiantuntevia erikoisliikkeitä, tasokasta hiihdonopetusta, aktiivisia urheiluseuroja ja loistavia sosiaalisia palveluita, jotka helpottavat hiihdon harrastamista.  

Hiihdon aloittaminen kannattaa tehdä oikein. Kirja neuvoo, mistä kannattaa lähteä liikkeelle ja miten aloittaa lajin harrastaminen. Kirja opastaa hiihtäjää varusteiden hankinnassa, neuvoo suksien helpon kotihuollon ja tarjoaa selkeät ohjeet tekniikkaan sekä harjoitteluun. Mukana ovat havainnollistavat kuvat.

Simo-Viljami Ojanen on hiihtovalmentaja, joka valmentaa niin kilpahiihtäjiä kuin kuntoilijoitakin. Kilpahiihtotaustan omaava Simo-Viljami toimii päävalmentajana Electrofit-yrityksessään ja liikuttaa säännöllisesti satoja suomalaisia.

Kirjaa saatavilla hyvin varustetuista kirjakaupoista ja hiihdon erikoisliikkeistä kautta maan.

helpostiladulle.png