Sentry Page Protection
jumppa.jpg

Lihaskunto-ohjelmat

Keskivartalokuntopiiri


Keskity jokaisessa liikkeessä keskivartaloon ja siihen, että paketti pysyy kasassa. Staattisissa liikkeissä lankkupito toimii perusasentona. Pidoissa lantioon ei saa tulla kiertoa, hartioiden ja suoliluiden tulee pysyä koko ajan samassa tasossa. Tee kuntopiiri kiertävänä. Tärkeää on tehdä liikkeet puhtaasti, koska samalla lihaskuntoharjoitus toimii hyvänä tekniikkaharjoituksena ja lihasmuistiin jää jälki, miltä tuntuu kun lantio on edessä ja paketti kasassa. Jos et pysty tekemään liikettä puhtaasti, lyhennä työaikaa ja pidennä lepoa. Vaikeimmait liikkeet voit aluksi korvata helpommilla saadaksesi puhtaita suorituksia.

Kevyt KP 30” työtä ja 30” lepoa
Kova KP 1’ työtä ja 30” lepoa

Kalle Lassilan voimaohjelma


Hiihto- sekä kestävyysharjoittelussa tulee lihastyön osalta paljon kevyitä sekä hitaita toistoja. Kun lihaksilla ei ole tarvetta maksimaalisille ponnistuksille, lihasten voimantuotto ominaisuudet heikkenevät, joka voi johtaa siihen, että hiihdon taloudellisuus, sekä harjoitusten laatu kärsivät voimantuottoreservin laskiessa. Harjoituksen tavoitteena on aktivoida ja herätellä hermolihasjärjestelmää ja parantaa myös kestävyysharjoittelun tuottavuutta. 

Luisteluvoimaa


Luisteluhiihdossa kuntoilijalla yhden suksen liu'ussa pysyminen saattaa tuottaa vaikeuksia. Lihaskuntoharjoittelulla voidaan myös tukea tekniikan oppimista. Harjoituksessa on liikkeitä, joilla saadaan aktivoitua jalkapohjan lihaksia, keskivartaloa ja pakaralihaksia sekä niiden yhteistoimintaa liikkeessä.