Sentry Page Protection
11. IMG_1234.JPG

Juoksijan lihaskuntoharjoitteet

Keskivartalokuntopiiri


Keskity jokaisessa liikkeessä keskivartaloon ja siihen, että paketti pysyy kasassa. Staattisissa liikkeissä lankkupito toimii perusasentona. Pidoissa lantioon ei saa tulla kiertoa, hartioiden ja suoliluiden tulee koko ajan pysyä samassa tasossa. Tee kuntopiiri kiertävänä. Tärkeää on tehdä liikkeet puhtaasti, koska samalla lihaskuntoharjoitus toimii hyvänä tekniikkaharjoituksena ja lihasmuistiin jää jälki, miltä tuntuu kun lantio on edessä ja paketti kasassa. Jos et pysty tekemään liikettä puhtaasti, lyhennä työaikaa ja pidennä lepoa. Vaikeimmat liikkeet voit aluksi korvata helpommilla saadaksesi puhtaita suorituksia.

Kevyt KP 30” työtä ja 30” lepoa
Kova KP 1’ työtä ja 30” lepoa

Juoksijan kuntopiiri


Juoksuasennon pysymisen kannalta on tärkeää omata hyvä lajinomainen lihaskestävyys. Oikein tehdyillä liikkeillä pystyt kehittäämään myös juoksuasentoasi.

Maksimivoima


Juoksu- ja kestävyysharjoittelussa tulee lihastyön osalta paljon kevyitä sekä hitaita toistoja. Kun lihaksilla ei ole tarvetta maksimaalisille ponnistuksille, lihasten voimantuotto-ominaisuudet heikkenevät, mikä voi johtaa siihen, että juoksun taloudellisuus, sekä harjoitusten laatu kärsivät voimantuottoreservin laskiessa. Harjoituksen tavoitteena on aktivoida ja herätellä hermolihasjärjestelmää ja parantaa myös kestävyysharjoittelun tuottavuutta.  

Juoksuvoima


Juoksussa pakaraoiden, keskivartalon ja jalkojen takaosien aktivointi voi olla haastavaa. Harjoituksessa on liikkeitä, joilla saadaan aktivoitua jalkapohjan lihaksia, keskivartaloa ja pakaralihaksia sekä niiden yhteistoimintaa liikkeessä.