Ravitsemuksen asiantuntija

Amanda Fagerström


Olen ravitsemustieteen opiskelija Helsingin yliopistossa, ja pääaineenani on ihmisen ravitsemus. Valmistuin keväällä 2023 elintarviketieteen kandidaatiksi, mikä antoi minulle vankan tieteellisen pohjan ruoanvalmistusprosesseihin ja elintarviketeollisuuteen liittyen. Opintojeni aikana olen erityisesti syventynyt Itä-Suomen yliopiston kursseilla urheiluravitsemuksen parissa. Olen intohimoinen ruoan ja ruoka-aineiden vaikutuksesta terveyteen ja urheilusuorituksiin. Uskon vahvasti oikeanlaisen ravinnon merkitykseen niin fyysisessä suorituskyvyssä kuin yleisessä hyvinvoinnissa. Korostan kuitenkin, että ruokailun tulisi olla joustavaa ja luontaista, sillä ruoan tulee tarjota myös nautintoa ja iloa.

Luonnossa liikkuminen on minulle tärkeää, sillä se tarjoaa mielenrauhaa ja lisää hyvinvointiani. Näen ihmisen kokonaisvaltaisesti, korostaen positiivisuuden ja tasapainon merkitystä elämässä. Vapaa-aikani kuluu aktiivisten harrastusten parissa, jotka vaihtelevat vuodenajan mukaan. Talvisin nautin hiihdosta ja laskettelusta, kun taas kesäisin suuntaan pyöräilemään, vaeltamaan, juoksemaan ja nauttimaan monipuolisesti ulkoilusta. Olen innokas oppija ja pyrin löytämään jatkuvasti uusia haasteita sekä mahdollisuuksia kehittää itseäni niin opintojen kuin harrastustenkin parissa.