Liikkuvuus

Stephanie Freeman


Nimeni on Stephanie Freeman. Olen jooga-ja kehotietoisuuden opettaja, tutkijataustainen Filosofian Tohtori ja Kasvatustieteiden Maisteri. Liikuntaa olen ohjannut eri muodoissa jo vuodesta 1989. Menneisyyteeni on kuulunut mm.naisvoimistelua ja jumpan ja hiphopin ohjaamista. Onpa joukkoon mahtunut myös lasten hiihto-ja luistelukoulujen vetämistä.

Jooga on minulle henkinen, psyykkinen, sosiaalinen ja fyysinen voimavara. Nykyään se on niin iso osa elämäntapaani, että joogayrittäjän päiväni täyttyvät omasta harjoituksesta, ammattikirjallisuuden lukemisesta sekä muiden ohjaamisesta. Joogan lisäksi lenkkeilen koirani kanssa (erityisesti rakastan juoksuvetoja) sekä käyn kiipeilemässä sisäseinällä kun aika sen sallii.

Jooga yhdistää kehon ja mielen. Se hoitaa hengitystä, lihaksia, lihaskalvoja, kudoksia, luita, niveliä ja tasapainottaa hormonitoimintaa. Se linjaa kehoa symmetrisemmäksi, ja korjaa virheasentoja. Kun ylimääräiset kireydet poistuvat, mielikin rentoutuu ja virkistyy. Yksilöllisessä pienryhmäohjauksessani yhdistyvät psykologinen ja fysiologis-anatominen ymmärrykseni ihmisestä.