Valmentaja

Maria Heikkilä


MariaHeikkilä.jpeg

Olen hiihtovalmentaja ja ravitsemusasiantuntija Espoosta. Koulutukseltani olen elintarviketieteiden maisteri. Tällä hetkellä teen lisäksi jatko-opintoja urheiluravitsemuksen parissa. Tavoitteenani on saada lähivuosina valmiiksi nuorten kestävyysurheilijoiden ravitsemusta käsittelevä väitöskirja. Tutkimuksessa ja muissa työtehtävissä minua innostaa suuresti se, kun pääsee yhteistyöhön motivoituneiden urheilijoiden kanssa ja voi konkreettisesti auttaa heitä ravitsemusasioiden kanssa.

Ravitsemusasioiden lisäksi valmentaminen kiinnostaa minua valtavasti. Toimin 20-henkisen nuorten hiihtäjien ryhmän päävalmentajana ja minulla on useita henkilökohtaisia valmennettavia nuorten ja aikuisten sarjoissa. Lisäksi olen valmentanut jonkin verran myös Electrofitin riveissä.

Oma kilpahiihtourani päättyi kymmenisen vuotta sitten. Omat vahvuuteni hiihtäjänä löysin kuitenkin vasta tämän jälkeen. Valmentamisen ohella näihin kuuluvat pitkänmatkanhiihdot. Pitkiä hiihtokisoja hiihdänkin useita talvessa. Hiihdon lisäksi nautin muun muassa suunnistuksesta, seikkailukisoista ja pitkistä vaelluksista.